Pentru mame de bebeluşi

woman-holding-newbornMamele îşi pun diverse întrebări legate de bebeluşii lor. Unele dintre acestea sunt legate de luatul în braţe al copiilor. Cât trebuie ţinuţi în braţe? Să nu fie prea mult, că se învaţă numai în braţe? Mama să reacţioneze prompt sau să fie un timp de latenţă, când bebeluşul să fie lăsat de aştepte?

Haideţi să vedem ce spun specialiştii. Ei afirmă că, în primele 3 luni de viaţă ale copiilor nu există nici o corelaţie între cât de mult sau cât de puţin sunt ţinuţi în braţe copiii şi perioada de timp pe care aceştia o petrec plângând, adică, la începul vieţii lor, copiii, că sunt ţinuţi în braţe mai mult sau mai puţin, plâng relativ constant. Lucrurile se schimbă însă apoi! Astfel, s-a constatat că, la finalul primului an de viaţă, copiii cărora li s-a răspuns prompt când plângeau prin prezenţă şi contact corporal plângeau mai puţin decât cei ai căror mame i-au lăsat să plângă.

În concluzie, dragi mame: dacă vă doriţi copii mai liniştiţi, care să plângă mai puţin, mai echilibraţi, mai mulţumiţi, fiţi prezente pentru ei de când se nasc: corporal, luându-i în braţe, dându-le atenţie şi comunicând cu ei!

Bibliografie:
Bowlby, J., O bază de siguranţă, Ed. Trei, Bucureşti, 2011
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s