Workshop – Online 04-05 septembrie 2021 Diagnosticul psihodinamic al personalității. Tipuri de organizare caracterială

Deschide formular inscriere: https://www.sper.ro/conferinta/app/inscrieri_info.php?f=120

Adresabilitate: Cursul este destinat psihologilor clinicieni, psihoterapeuților, consilierilor psihologici, altor psihologi interesați de evaluarea clinică, psihoterapia și consilierea copilului și adultului.

Obiective generale / Competențe:

Cursul de formare continuă vizează dobândirea de către participanți a competențelor teoretice de evaluare clinică și psihodiagnostic a principalelor categorii psihopatologice, prin intermediul unor noțiuni psihodinamice de bază.

Specialitățile profesionale pentru care se asigură formarea profesională: psihologie clinică, psihoterapie, consiliere psihologică.

Numărul de ore de formare profesională: 16 ore, 16 credite

 Tematică selectivă / Rezumatul cursului:

1. Modulul 1 – Diagnosticul psihodinamic al personalității
Modulul va cuprinde referiri la principalele teorii psihodinamice, mecanismele de apărare ale Eului și descrierea nivelurilor de organizare a personalității (nevrotic, psihotic, borderline) din perspectiva diagnozei psihodinamice în practica psihopatologică

2. Modulul 2 – Tipuri de organizare caracterială
În acest modul vor fi prezentate, dintr-o perspectivă psihodinamică, principalele tipuri de organizare caracterială: narcisică, schizoidă, paranoidă, depresivă, maniacală, obsesivă, isterică.


Finalizarea cursului
Program acreditat de Colegiului Psihologilor din România, conf. PV nr. 3 din 22.05.2019 cf. anexei 07.06.2019, la avizul profesional nr. RF-II-B-2 din 19.06.2006, reacreditat conform PV nr. 10 din 18.11.2016.


Cursanţii vor primi un certificat acreditat (16 credite) de către Colegiul Psihologilor din România, pentru participarea la cele doua zile de curs.

Certificatul se eliberează după curs, după ce este semnat de Președintele CPR.


Costul cursurilor: 480 ron

Locuri disponibile: 20
Program: Sâmbată 04 și duminică 05 septembrie 2021 de la 09:00 – 17:30



Înscrierea se va efectua compleând formularul de înscriere și achitând taxa de participare. După completarea formularului veți primi pe e-mail factura proforma cu datele contului bancar. Înscrierea se va face în funcție de nivelul de motivație al solicitanților și numărul locurilor disponibile. Rezervarea locurilor se face după achitarea taxei de participare.

Formator: lect. univ. dr. Ioana Stancu,  psihoterapeut, formator în Psihoterapie Experiențială 


Pentru detalii suplimentare legate de curs: Ioana StancuE-mail: emailioana@yahoo.com
Telefon: 0745998141

Pentru detalii suplimentare legate de inscriere: Valentin Neagoe
E-mail: sperpsi@gmail.com
Telefon: 0722508098 (de luni pana vineri intre 12:00 si 18:00)


Cursul se va desfășura Online prin intermediul zoom.us.

Vă așteptăm cu drag!

Leave a comment