Nevoile lui, nevoile ei

nevoile lui, nevoile eiO carte pe care am avut reţineri să o citesc, pentru că părea, la prima vedere, simpluţă prin împărţirea, oarecum rigidă, a nevoilor personale, în nevoi specifice femeilor şi nevoi caracteristice bărbaţilor. După ce am început să o lecturez, am constatat că aceste generalizări (care sunt recunoscute ca fiind astfel) evidenţiază totuşi informaţii valoroase pentru cele două sexe şi pentru cei interesaţi de psihologia de cuplu.

Potrivit autorului, principalele nevoi emoţionale feminine sunt nevoia de afecţiune şi nevoia de comunicare (conversaţii intime), iar principalele nevoi masculine sunt nevoia de împlinire sexuală şi nevoia de companie relaxantă. Când partenerii de cuplu îşi satisfac reciproc nevoile emoţionale de bază, relaţia de cuplu devine împlinită, satisfăcătoare pentru cei doi, iar când cei doi îşi frustrează nevoile fundamentale, pe lângă insatisfacţia resimţită în cuplu, există riscul apariţiei unor alte relaţii care să aducă împlinirea care lipseşte în cuplu.

Este o care pe care o recomand, căci veţi putea extrage informaţii utile pentru viaţa dvs. de cuplu.

Advertisement

One thought on “Nevoile lui, nevoile ei

  1. Alexandra

    Am citit cartea acum un an si consider ca m-a adjutant foarte mult in relatie. Sunt bucuroasa sa vad ca o recomandati si dumneavoastra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s